Schimmelnagels

Posted by on apr 15, 2013 in Portfolio | 0 comments

Schimmelnagels

Hoe ontstaat een schimmelinfectie?

Schimmels bevinden zich overal in onze omgeving, maar zijn alleen waarneembaar onder de microscoop. Schimmelinfecties van nagels komen zowel aan handen als aan voeten voor. Slecht groeiende en/of beschadigde nagels en huid van warme en vochtige voeten zijn het meest vatbaar voor zo’n infectie. De grote aantallen schimmelsporen zijn zeer besmettelijk en uiterst actief in vochtige ,warme ruimten. Loop daarom in sauna’s zwembaden en kleedkamers nooit op blote voeten.

 

 

Hoe herkent u geïnfecteerde nagels en/of huid?

Een schimmelinfectie kent vaak het volgende verloop:

  • Bijna altijd nestelt een schimmel als eerste in een grote teennagel.
  • Een nagel verkleurt eerst wit of geel
  • Later wordt de nagel geellbruin of okergeel
  • De nagel wordt dikker, hobbelig en brokkelig
  • Uiteindelijk laat de nagel geheel of gedeeltelijk los

Voeten kunnen ook besmet raken door schimmel die een dunner, rode en schilferige huid veroorzaakt.Vaak ontstaan pijnlijke kloofjes en blaasjes, voornamelijk tussen tenen. Ten onrechte wordt dit ook wel zwemmerseczeem genoemd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>